Insha Ventures’ten ilk “spin-off”: Semosis
Fintek Katılım Bankacılığı Tüm Haberler

Insha Ventures’ten ilk “spin-off”: Semosis

Insha Ventures, ilk “spin-off”unu Semosis ile gerçekleştirdi.

Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar, “Bugün bir fintek üreticisi gibi çalışan Insha Ventures’ın olgunluk dönemine geçişini duyurmaktan dolayı son derece coşkulu ve gururluyuz. Semosis, bu spin-off ile artık kendi ayakları üzerinde yolculuğunu sürdürecek. Gerçekleştirdiğimiz “spin-off” ile Semosis, içerideki ürün ve hizmetlerini bağımsız, sürdürülebilir ve kârlı bir şekilde hedef kitlesine ulaştırabilecek yeni bir organizasyona kavuşacak. Tüm bunların yanında ülke ekonomisine en büyük katkıyı ise kayıt dışı ekonominin denetim altına alınmasını sağlayarak verecek. Öte yandan bu spin-off çalışanlarımıza verdiğimiz önemi ve değeri de kanıtlar nitelikte. Fikrin sahibi ve aynı zamanda Insha Ventures çalışanı olan Vahdettin Çılgın da Semosis’in ayrı bir şirket olarak konumlanmasıyla ortaklar arasında yerini aldı. Potansiyeli olan işleri ve çalışanlarımızı desteklemeyi sürdüreceğiz.” Dedi.

Türkiye’nin ilk dijital senet platformu olan Semosis ile senet oluşturma, yönetme, devretme ve tahsilat süreçlerini dijitalleştirerek kullanıcılara; istenilen zamanda, hızlı ve güvenli bir şekilde, bankaya gitmeden ve nakit taşımaya gerek olmadan banka/kredi kartı veya EFT/havale yöntemi ile senet ödeme ve daha sonra bu senetleri borçluların belirlediği lokasyonlarda teslim etme olanağı sağlıyor. Semosis kullanıcıları, uygulama içinden ücretsiz olarak birkaç saniyede hesap açıp, dijital akit oluşturabilmelerinin yanında borçlu-alacaklı ilişkisini dijital ortamda da kolaylıkla takip edebiliyor.

Semosis; Albaraka Türk, Insha Ventures ve bankanın diğer iştirakleri, portföy yönetimi ve AlbarakaTech’in yanı sıra Türkiye’nin resmi bilim ve teknoloji araştırma kurumu TÜBİTAK Bilgem ve Composiv Teknoloji A.Ş. ile çalışmalar yürütecek.

#inshaventures #albaraka #semosis #katılımbankacılığı #fintek #fintech #katılımfintek #spinoff

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir